СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ЦЕНИ НА ЕДРО И ДИСТРИБУЦИЯ

DTF И ВАШИЯ МАСТИЛОСТРУЕН ПРИНТЕР !?

DTF мастилата които предлага DTF Bulgaria са разработени за съвместна работа с мастилоструйни принтери използващи така наречените пиезо глави. Най-разпространените и достъпни принтери използващи тази технология са принтерите на EPSON. DTF мастилата спадат към групата мастила на водна основа. Тук ще отговорим на кратко на най-честите въпроси, които възникват при работа с DTF мастилата и вашия EPSON принтер.

 

 • Съвместими ли са DTF мастилата с моя EPSON принтер ?
  • – DTF мастилата са специално разработени за работа с печатащите глави на EPSON. Въпреки това поради тяхната специфика и това, че са разработени за последващо нанасяне върху текстил то те не са идентични с фабричните и OEM мастила разработени от EPSON за отпечатване върху хартиен носител. Ако вие използвате DTF мастила във вашия ESPON принтер това може да доведе до нарушаване условията на гаранцията, която при възникване на проблем да не бъде призната от вашия местен ESPON представител.
 • Нужно ли е да преработя моя EPSON принтер за работа с DTF мастила ?
  • – Да ! При някой модели на EPSON са нужни модификации за да работят коректно с DTF технологията. В отделни наши статии ще откриете как може да направите това сами за конкретни модели EPSON принтери. Така например при някой модели е нужно да се премахнат така наречените pizza колелца, които в противен случай биха оставяли малки следи и дефекти върху DTF печата. Нужно е да се осигури и по-лесен достъп за почистване на главата и прилежащите елементи от почистващата система, както и осигуряване на правилно подаване на DTF фолиото.За повече информация посетете нашия раздел за полезни съвети.
 • Какъв трябва да бъде модела на моя EPSON принтер за да бъде съвместим с DTF печат ?
  • – Принтера трябва да отговаря на две условия:
   • 1. Вашия принтер трябва да разполага с печатаща пиезо глава с минимум 5 канала. При DTF печата се използват стандартните 4 цвята CMYK плюс един допълнителен W – бял цвят.
   • 2. Вашия принтер трябва да се поддържа от специализирания DTF RIP софтуер , който управлява процеса на DTF печат. В отделна статия в нашия блог ще може да прочетете за различните RIP софтуери и начина на работя с тях.
 • Може ли главата на моя принтер да се повреди от DTF мастилата ?
  • – Да, при неправилна употреба вие лесно може да повредите вашата печатаща глава ! Работата с DTF мастила изисква повече внимание ! DTF мастилата не са идентични с разработените от EPSON, но при правилна употреба и следвайки нашите съвети и препоръки може да сведете до минимум риска от повреда на вашия принтер. Може да прочетете повече в нашия раздел за полезни съвети. Ако все пак се страхувате за здравето на вашия принтер то винаги може да поръчате от DTF Bulgaria готови напечатани щампи с вашите изображения, които просто и лесно да поставите върху вашите тениски, или друг вид текстил.

 

Извършваме безплатни консултации и помощ за да постигнете несравнимо качество на печат върху вашите продукти !

Свържете се с нас.