СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ЦЕНИ НА ЕДРО И ДИСТРИБУЦИЯ

КАК ДА РАБОТИМ С DTF ЩАМПИ ?

Новата технология за печат и щампи DTF предлага изключителни възможности за пренос на изображения върху всякакъв вид и цвят текстил.
Процесите са изключително лесни и разбираеми. Тук накратко ще опишем начина на работа и етапите при този вид щампиране. Ако закупувате напечатани фолиа от нас с вашите дизайни, то първите 3 стъпки се пропускат. На вас ви остава само да пренесете вашето изображение по начина описан в последната стъпка.

  1.  Отпечатване.  Първата стъпка от процеса е отпечатването. Изображението се отпечатва от мастиленоструен принтер с нашите специални DTF мастила върху DTF фолио. Процесът се извършва и контролира от специален RIP софтуер , който се грижи за коректното нанасяне на цветното и бяло мастило.
  2. Нанасяне на покривната пудра. След отпечатване на изображението върху DTF фолиото следва нанасяне на DTF полимерната пудра, която играе ролята на свързващия агент между мастилото и текстила. Тя се нанася лесно и бързо. Не се необходими специални машини. Нанасянето може да стане ръчно чрез просто посипване.
  3. Стопяване на пудрата.  В третия етап от процеса е необходимо да разтопим така нанесената пудра. Това може да бъде извършено в специализирани тунели, обикновена готварска фурна, или пистолет за горещ въздух. Температурата, която трябва да се достигне е около 110 градуса.
  4. Нанасяне на изображението върху текстила.  В последната стъпка се нанася така подготвеното фолио върху текстила. Това може да стане с обикновена термо преса или ютия, ако то не е с големи размери. Процесът се извършва чрез натиск за 15 секунди. Температурата в зависимост от материята варира от 130 до 170 градуса. След изстиване на фолиото то се отлепва , а вашето изображение остава трайно върху текстила.

Извършваме безплатни консултации и помощ за да постигнете несравнимо качество на печат върху вашите продукти !

Свържете се с нас.